Το ανθρώπινο σώμα  αποτελείται από αρκετές συνυπάρχουσες υποστάσεις  – σώμα, πνεύμα και ψυχή. Εάν κάποιος παράγοντας διαταράσσει τη σχέση μεταξύ τους, τότε εμφανίζονται διάφορες ασθένειες, οι οποίες είναι αιτίες  των αλλαγών στους ιστούς του σώματος. Μερικές φορές τα αρνητικά συναισθήματα συσσωρεύονται στο σώμα και την ψυχή. Μένουν στο σώμα μας σαν βάρος κυριολεκτικό ή συναισθηματικό το οποίο ο οργανισμός έμαθε να κρύβει  ή να ζει μαζί του για κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ο εκτοπισμός τους δεν διαρκεί για πάντα, υπάρχει πάντα μια στιγμή που ενεργοποιούνται, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην ψυχική  και την σωματική  υγεία .

 

Η ολιστική θεραπεία και μάλαξη αντιμετωπίζει με επιτυχία διάφορες ψυχογενείς παθήσεις λεγόμενες στην σύγχρονη γλώσσα μας ψυχοσωματικά προβλήματα. Στην ολιστική θεραπεία η το είναι χειρωνακτική ή το είναι συμβουλευτική  προσπαθούμε να βρούμε  την πηγή των προβλημάτων αυτών .Και μόνο  το γεγονός που ο θεραπευομενος μπαίνει σε αυτήν την διαδικασία ,ξεκινάει να ξεκαθαρίζει και να ξεσκονίζει το εσωτερικό του κόσμο, και με την βοήθεια του θεραπευτή ενδεχόμενος να απαλύνεται ο χρόνος πόνος  του, είναι λύτρωση  για περισσοτέρους . Η ολιστική θεραπεία επίσης βοηθάει  αποτελεσματικά άτομα  με  προβλήματα  κινητικά. Τα σύνδρομα πόνου σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος είναι το αποτέλεσμα διαφόρων μηχανισμών που εντοπίζονται και εξαλείφονται κατά τη χειρωνακτική θεραπεία.

Η ολιστική μέθοδος βασίζεται στη χρήση μη επεμβατικών χειροκίνητων μεθόδων, δηλαδή στην πίεση σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος για να απαλλαγούμε από την ένταση και τον πόνο των μυών. Στην ολιστική θεραπεία, εκτός από τα παραπάνω χρησιμοποιούνται επίσης συμπίεση μαλακών ιστών, άλλες ειδικευμένες κινήσεις, χάρη στις οποίες ο μυς είναι ξεμπλοκαρισμένος και αργότερα επαναφέρεται  κινητικότητα της άρθρωσης . Χρησιμοποιούνται  επίσης αντανακλαστικές διαδικασίες, όπως χειρισμοί  και κινητοποίηση μαλακών ιστών .Μεγάλη επιτυχία στην διαδικασία της ίασης προσφέρουν θεραπείες όπως :  βελονισμός , θεραπεία με  βεντούζες, με μόξα, και επίσης  με ζεστές ηφαιστειακές  πέτρες  . Το κατάλληλο σύνολο θεραπευτικών ασκήσεων και θεραπειών στην ολιστική θεραπεία επιλέγεται ξεχωριστά για τον ασθενή .

Ολιστικός θεραπευτής θεραπεύει τον άνθρωπο και όχι την ασθένεια του.

 

 

 

 

Ολιστικός θεραπευτής

Ένας καλός ολιστικός θεραπευτής θα βρει την αιτία του πόνου, π.χ. στον ώμο, τη σπονδυλική στήλη ή το γόνατο. Θα ελέγξει την προέλευση αυτού του πόνου – ψυχογενής, μηχανική ή ασθένεια, η οποία θα του επιτρέψει να οδηγήσει αποτελεσματικά τον ασθενή από την πηγή του προβλήματος στην αποτελεσματική του λύση.                                                        Πρόκειται γενικά για την τόνωση του σώματος για αυτοθεραπεία. Αυτό γίνεται και με την βοήθεια της συμβουλευτικής  διαδικασίας .Στην ουσία δουλεύουμε μαζί με τον θεραπευόμενο  για να φτάσουμε σε  μια ψυχοφυσική ισορροπία.

 

Ένας ολιστικός θεραπευτής θα σας βοηθήσει να καταλάβετε το σώμα σας, να μάθετε για τις αντιδράσεις του στο άγχος και διάφορα συναισθήματα. Η εργασία με το σύμπτωμα της νόσου, που βασίζεται σε διάφορες έρευνες, θεωρητικές και θεραπευτικές τεχνικές και χάρη στην ανταπόκριση του σώματος στα θεραπευτικά ερεθίσματα, είναι ο ευκολότερος τρόπος προσέγγισης επιτυχίας. Η χειρωνακτική  θεραπεία σαν ολιστικό μοντέλο λειτουργεί επίσης ως ήπια υποστήριξη για τον ασθενή που πάσχει από διάφορες οργανικές ασθένειες.

 

Ενδείξεις για χειρωνακτική  ολιστική θεραπεία

Αξίζει να επωφεληθείτε από την ολιστική θεραπεία όταν έχετε πόνο και δυσφορία σε ένα συγκεκριμένο  μέρος του σώματος, όπως η σπονδυλική σας στήλη ή η άρθρωση του ισχίου ή του γόνατος, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συνιστάται επίσης ολιστική θεραπεία σε περίπτωση μυρμηγκιάσματος, αίσθησης κόπωσης και ταλαιπωρίας , έλλειψής ενέργειας, αίσθησης  καψίματος σε όλο το σώμα και εξασθένησης της μυϊκής δύναμης. Αντιμετωπίζει επίσης τη σεξουαλική δυσλειτουργία, τις εμμηνορροϊκές διαταραχές και τον μη διαγνωσμένο πόνο στα δόντια, το πρόσωπο και το λαιμό.

Βρισκόμαστε

Πανός, Λάρισα

Στείλε μας

olbrychtdorota@gmail.com

Κάλεσε μας

6974021990

Κλείσε τώρα ραντεβού

6974021990

Holistic Equilibrium θα πει Ολιστική Ισορροπία

Έχουμε δημιουργήσει τον χώρο μας στο κέντρο της Λάρισας

Χώρος ίασης, θεραπείας, αυτοθεραπείας, ευεξίας και ξεκούρασης σωματικής, συναισθηματικής και ψυχικής.